Familiekunde Vlaanderen – Regio Meetjesland

13 september 2020 – Lezing door Bernard Van Den Driessche (Geannuleerd)

Zondagvoormiddag 13 september 2020 om 10.30u
Gewezen gemeentehuis, Feestzaal boven
De Plaats 14 – Knesselare (Aalter)

Wij nemen alle maatregelen in het kader van het beperken van de covid-pandemie zeer ter harte.
Om die reden werd de lezing in mei geannuleerd.
Even leek het erop dat de geplande activiteiten voor het najaar, mits eventueel enkele beperkingen, zouden kunnen doorgaan. Het bestuur houdt echter naast de nationale maatregelen ook rekening met lokale omstandigheden (eventuele gemeentelijke maatregelen, de locatie en de mogelijkheden inzake social distance enz.). Uiteraard wordt ook de spreker gecontacteerd en met zijn of haar visie rekening gehouden.
Na contact met spreker Bernard Van Den Driessche is besloten dat de lezing over Uilenspiegel (13 september, Knesselare) niet zal doorgaan.
Deze informatie zal op regelmatige basis worden bijgewerkt.

UILENSPIEGEL

Tijl Uilenspiegel is een figuur die veel facetten combineert. Literatuur en volksverhalen dichten hem allerlei eigenschappen en verhalen toe, maar hij is vooral in de herinnering gebleven als volksheld en als vrijheidsstrijder. En dan duikt ook wel eens de vraag op of deze Uilenspiegel werkelijk heeft bestaan? En als dat zo is, is zijn geboorteplaats dan werkelijk Knesselare, zoals sommigen beweren? Of is dit alles maar fantasie, ontsproten aan het brein van benevelde literatoren of veelschrijvers van volksromans?

Bernard Van Den Driessche is een gepassioneerd verzamelaar van alles wat in literatuur, kunst en cultuur met Uilenspiegel kan in verband worden gebracht. Op een boeiende wijze vertelt hij over Uilenspiegel en zijn legende, en hoe dit alles in onze eigen culturele geschiedenis kan worden ingebed.


[gravure Charles De Groux – 1867]
“Mijn zoon, nooit moogt ge aan mens of dier de vrijheid ontnemen, want die is het hoogste goed”

Reacties gesloten