Familiekunde Vlaanderen – Regio Meetjesland

V&A: Joannes Reyniers – Beatrix Stevesijns

Op zoek naar volgende trouwakte tussen enerzijds REYNIERS Joannes, geb. Waarschoot 11 oktober 1675 en overleden te Sleidinge op 25 november 1753 en anderzijds STEVESIJNS (STEVESYNS – STEVESON – THEVESON) Beatrix, overleden te Sleidinge op 09 november 1740. Van de echtgenote is evenmin een geboorteplaats of datum gekend.

Reeds verscheidene data welke op internet zijn terug te vinden, blijken onjuist. Reeds tal van omliggende gemeenten bekeken, doch nergens in de klappers terug te vinden. Wie kan helpen?

Joris Reyniers

2 reacties op “V&A: Joannes Reyniers – Beatrix Stevesijns

 1. Marijn Claeys
  29 maart 2020 om 09:49

  Dag Joris,

  Op 29/7/1691 huwden in Waarschoot (en niet Kaprijke zoals geneanet vermeldt) mijn voorouders Mattheus Tevesin (verder Stevesijns genoemd) en Judoca Reyniers. Zij gaan in Kaprijke wonen en ze zorgen voor een ruim nageslacht. In de staat van goed van Mattheus (RAG Kaprijke 359 blz 136v) kan je lezen dat zijn familie “uyt den lande van Luyck” afkomstig is. Ik ben er echter nog niet toe gekomen dat verder uit te spitten.
  Veel succes nog

  Marijn Claeys

  • Reyniers
   5 april 2020 om 20:21

   Beste Marijn,

   Sorry voor dit eerder late bericht, maar blijkbaar ontvangen we geen meldingen meer, wanneer op een vraag alhier wordt geantwoord. We hebben ooit van iemand vernomen dat ze zouden gehuwd zijn te Liège, doch hebben daar nergens in de parochieregisters ook maar één spoor van gevonden. Natuurlijk ‘uyt den lande van Luyck’ kan ruim worden geïnterpreteerd, zoals bvb uit het Gentse… We zoeken verder, misschien ooit mer resultaat.

   Groetjes,

   Joris Reyniers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

20 − 5 =