Familiekunde Vlaanderen – Regio Meetjesland

V&A: Reyniers

Is onze zoektocht ten einde?

Onze tot nu toe oudst gekende voorouder, Michaelis REYNIERS, huwde met Anna CLAEYS te Waarschoot op 20 mei 1623. Vermits de parochieregisters van Waarschoot, betreffende de dopen pas later beschikbaar zijn, zijn we ten einde raad, alwaar we verdere gegevens kunnen achterhalen over eventuele geboorteplaats en datum en bijgevolg de ouders van betrokkene.

Alvast bedankt bij voorbaat voor elke nuttige hint ter zake.

Joris Reyniers

4 reacties op “V&A: Reyniers

 1. Timo
  2 februari 2018 om 18:51

  Misschien niet direct een concreet antwoord op jouw vraag, maar in het penningkohier van Waarschoot van 1571 is geen Reyniers terug te vinden. Het is dus goed mogelijk dat Michaelis Reyniers van een andere parochie afkomstig was. Ik zou zeker in de parochieregisters en staten van goed van de omliggende parochies zoeken naar aanknopingspunten. Vergeet ook niet in de SVG van Ursel te kijken. Daar wordt een rekening van 3 januari 1641 van het sterfhuys van Nicolaes Reynier vermeld.

  • Joris Reyniers
   2 februari 2018 om 20:20

   Hallo, bedankt voor de reactie. We hadden zo al een flauw vermoeden dat betrokkene niet geboren was in Waarschoot. Mogelijks kan dit Kaprijke zijn, ongeveer 1592, volgens een niet nader bepaalde bron op Geneanet. We hebben echter geen enkel aanknopingspunt waar deze info zou kunnen geverifieerd worden. Er was ook geen bron vermeld, dus twijfelachtig of deze gegevens wel correct zijn.

   • Timo
    7 februari 2018 om 20:44

    Mogelijks is er inderdaad een link met Kaprijke:

    [ « ] 0476 – Schepenbank Kaprijke 342 (1567-1640)
    Bron : Kaprijke: Staten van goed (Bew. M. Dobbelaere)
    Register Van Wettelycke Staeken begonnen ten jaere 1567
    fo 304 Staet ende overbringen van goede van de vijf weesen van Pauwels Tholens ende Jacquemijne Coens beede ter S.M. dewelcke geprocreert hebben Michiel, Hansken, Cathelijne, Joosken ende Pauwels Tholens, die desen overbringende sijn Joos Tholens als broedere vande overledene ende Michiel Renier beede als voochden. 28 april 1627

    • Joris Reyniers
     9 februari 2018 om 13:23

     Alvast bedankt voor deze tip. Hadden zelf reeds in de digitale bronnen gezocht, doch met een andere schrijfwijze, zijnde Reyniers, Reijniers en Reiniers, doch zonder resultaat. Wellicht dienen we deze bronnen te raadplegen in het RA te Gent voor verdere eventuele info.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

achttien + drie =