Familiekunde Vlaanderen – Regio Meetjesland

V&A: Melanie BAELE (°1805)

Hallo iedereen, iemand enig idee inzake plaats en datum van overlijden van de genaamde BAELE Melanie?

Zij is geboren te Aalter (Aeltre) op 19/07/1805. Was weduwe van Constantin Claeys, toen zij op 30/12/1848 huwde met Jan Baptiste Huyghe. Mocht iemand enige informatie daarover hebben, graag een antwoordje.

Met dank bij voorbaat,
Joris Reyniers

4 reacties op “V&A: Melanie BAELE (°1805)

 1. Alex Haverbeke
  29 oktober 2018 om 12:17

  Joris,
  Op 22 maart 1890 is in Knesselare ene Melania Baele overleden, zij is dan 86 jaar, dochter van Gerardus en van Francisca De Grauwe en weduwe van een Joannes Martens. Als het om de door u gezochte Melanie zou gaan is ze dus nog een derde keer getrouwd geweest. Dat huwelijk heb ik nog niet gezocht. Mogelijk kan je dat zelf.

  Beste groeten,
  Alex Haverbeke

 2. Alex Haverbeke
  29 oktober 2018 om 14:30

  Dag Joris,

  een Melania Baele is overleden op “” maart 1890 te Knesselare, 86 jaar oud en geboren te Aalter, ze is wel weduwe van ene Joannes Martens.Als het om dezelfde Melanie gaat is ze dus nog een 3de keer getrouwd.

  Je kan het overlijden vinden op de website van het Rijksarchief.

  Beste groeten,
  Alex Haverbeke.

  • Reyniers
   5 november 2018 om 12:42

   Hallo Alex,
   Hadden hier reeds op 29 oktober gereageerd op je melding, dat het inderdaad de juiste Baele Melanie betrof. Inmiddels reeds de gegevens gevonden van haar derde echtgenoot. Blijkbaar is hier ons eerste antwoord niet verschenen, evenmin een woordje van dank. Aldus heden een tweede poging dan maar. Groeten uit Mechelen.

 3. Reyniers
  30 oktober 2018 om 18:19

  Hallo Alex,

  Dat is inderdaad de juiste Melanie Baele en een derde huwelijk is dus een feit. Haar tweede echtgenoot was immers één van onze rechtstreekse voorouders. We kunnen dus nu op zoek naar haar overlijdensakte, bijkomende huwelijksakte en uiteraard geboorte en overlijden van haar derde echtgenoot. Alvast bedankt voor de moeite een antwoordte geven op onze vraag. Vriendelijke groeten uit Mechelen van een geboren en getogen inwoner van Sleidinge.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijftien − 9 =